Genel Duyurular
20.03.2024

Kezana Açık Erişim Platformu

Değerli Araştırmacılarımız,
Kezana Türkiye, açık erişim platformu erişime açılarak  kütüphanemiz elektronik kaynakları arasına eklenmiştir.

Erişim linki: https://tr.kezana.net/

Hakkında;
Kezana, araştırmacılar, akademisyenler ve kütüphaneciler için Türkiye'nin prestijli üniversitelerinin en kapsamlı açık erişim koleksiyonlarını içeren, kullanıcı dostu ve güçlü bir araştırma platformudur. Geniş bir Tez, Dergi ve Makale koleksiyonuyla; akademisyenler tüm içerik ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz, dijital içerik göndererek koleksiyonlara katkıda bulunarak büyütebilirler.

Kimler Yararlanır?
Araştırmacılar: Aramalarınızı kolaylaştırmak için, en çok ihtiyaç duyulan araçlarla en kapsamlı akademik ve bilimsel içerik koleksiyonuna tam metin erişim.

Akademisyenler: Araştırmanızın küresel olarak nasıl görüntülendiğini, erişildiğini ve kullanıldığını izlemek için güçlü araçlar ve aynı anda işbirliğini teşvik etmek için benzer araştırmalara erişim sağlama.

Kütüphaneciler: Türk Çalışmaları için dünyanın en kapsamlı araştırma platformuna kurumsal erişim ve e-kütüphane sistemlerine entegrasyon.

Ana Özellikler

  • Yerel dilde tam metin aramaya imkan veren tek platform,
  • Geniş kapsamlı akademik ve bilimsel içerik,
  • Türk Çalışmaları hakkında diğer dillerden Açık Erişim küresel akademik ve araştırma içeriği,
  • Kullanıcı dostu, tek bir arama platformunda toplu içerik,
  • Kullanılabilirlik, erişilebilirlik ve keşfedilebilirlik gibi uluslararası kütüphane standartlarına bağlı son teknoloji tam metin araştırma platformu,
  • IP Yetkilendirme, EZ Proxy ve Athens dahil olmak üzere kimlik doğrulama erişimi.